Projekt
Verktyg för lyckade projekt

– Allt inom projekt och projekthantering

Det finns flera olika verktyg för lyckade projekt och en framgångsrik projekthantering. Ett verktyg är en övergripande investeringsplan som hjälper er att ha fokus på att genomföra rätt projekt. Ett annat är en gemensam projektmodell som även säkerställer att det är enkelt att göra rätt. Ett tredje är duktiga projektledare som leder projekten i mål. Med verktyg för lyckade projekt på plats tar ni er projekthantering till ännu högre höjder.

Verktyg för lyckade projekt

Investeringsplan – Rätt projekt i rätt ordning

Det är lättare att fokusera på rätt saker när det finns en gemensam riktning, tydliga och konkreta mål och en strategi för att nå hela vägen. Avsaknaden av en gemensam riktning och tydliga mål gör att organisationen tappar sitt fokus. Följden blir en reaktiv vardag där personalen ägnar sin tid åt att släcka bränder. De är stressade och upplever en otydlighet kring var ni är på väg och varför. En annan vanlig konsekvens är att det finns mycket brus i organisationen. Det vill säga uppgifter som kommer från sidan som ingen hinner hantera. Allt detta och lite till gör att det blir svårt för organisationen att leverera enligt plan.

Genom att ställa om till en proaktiv vardag finns många fördelar. Bland annat ökar er möjlighet att planera och styra er vardag, personalen arbetar åt samma håll och ni når lättare era mål.

På köpet mår personalen bättre, presterar mer och ni levererar enligt plan. Kort och gott får ni verktyg för att välja rätt projekt i rätt ordning. På så sätt får ni valuta för varje krona ni investerar.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi hjälper er att gå från en reaktiv vardag till en proaktiv där ni håller i rodret. Våra projektledare och affärsutvecklare ger dig verktyg för att välja rätt investeringsprojekt i den ordning som ger mest valuta för pengarna. Tillsammans tar vi fram en hållbar investeringsplan som bygger på en strategi med tydliga riktlinjer för hur ni ska prioritera era projekt. Ni står för kunskap och kompetens kring er verksamhet och era behov. Våra konsulter ställer relevanta frågor och gör merparten av allt arbete. Resultatet blir en process med tydlig struktur och tillhörande mallar som passar er organisation.

Ni kan fokusera på de uppgifter som för er framåt i rätt riktning och känna er trygga i att ni gör skillnad varje dag.

Projektmodell – Enkelt att göra saker på rätt sätt

Medan en investeringsplan fokuserar på att genomföra rätt projekt säkerställer en gemensam projektmodell att ni arbetar på ett likartat sätt när ni driver projekten framåt. Genom att dessutom skala bort och förenkla olika uppgifter får ni mer tid till att lägga på det som verkligen gör skillnad.

En framgångsrik projektmodell innehåller:

  • Process över projektets olika faser
  • Ett business case som tydligt anger vad som ska göras och vad projektet förväntas leverera
  • Tydliga roller med tillhörande ansvar och mandat för beslut
  • Löpande administration
  • Uppföljning av leverans och nytta/måluppfyllelse

Hur kan vi hjälpa dig?

Vår projektmodell kan enkelt anpassas efter era behov. Anlita oss och ni får en enkel, tydlig och konkret projektmodell anpassad efter era behov. Det blir helt enkelt lätt att göra rätt.

Behöver ni en projektledare till era projekt? Då kan ni läsa mer om vad vi kan erbjuda inom Bemanning.